Πέμπτη, Ιανουαρίου 29

Ένα οκτάχρονο κορίτσι πρότεινε θεραπεία για τον καρκίνο.

Όλα συνέβησαν όταν ο Michael Lisanti από το Μάντσεστερ, που πραγματοποιεί έρευνα για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου, ρώτησε την κόρη του Camilla τι θα πρότεινε η ίδια ως φάρμακο για τον καρκίνο.
Το κορίτσι σκέφτηκε για μία στιγμή και στη συνέχεια πρότεινε τη χρήση αντιβιοτικών.
«Όπως όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό», είπε αφοπλιστικά στους έκπληκτους γονείς της.
Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, που επίσης συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ για τον καρκίνο έκανα πράξη τη θεωρία της στο εργαστήριό τους και έμειναν κατάπληκτοι όταν διάφορα και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερία Independent.
Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.
Η έρευνα των δύο επιστημόνων έδειξε ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία κοστίζουν λιγότερο από οκτώ λεπτά του ευρώ την ημέρα, σε σύγκριση με τα τελευταία φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ, κατέστρεψαν καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ