Τετάρτη, Μαΐου 25

Μέλισσες "απέκλεισαν - πολιόρκησαν" το αυτοκίνητο που πήρε την βασίλισσα τους.

ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΑΝΘΡΩΠΟ ;

Η ιστορία που ακολουθεί αποτελεί το πιο πειστικό παράδειγμα του πόσο πιστές είναι οι μέλισσες τη βασίλισσά τους, αλλά και του τι είναι διατεθειμένες να κάνουν για να τη βοηθήσουν, όταν νιώσουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Βρισκόμαστε στην πόλη Haverfordwest της Ουαλίας όπου η ζωή συνήθως κυλά ήρεμα και χωρίς πολύ έντονες συγκινήσεις. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όταν για παράδειγμα η βασίλισσα μέλισσα παγιδεύεται μέσα σε ένα IX και χιλιάδες άλλες μέλισσες αποφασίζουν με κάθε κόστος να την ελευθερώσουν, το Haverfordwest αποκτά ενδιαφέρον και... ζωή.
Η 68χρονη Κάρολ Χόβαρθ δεν αντιλήφθηκε ότι σε μία από τις στάσεις της όταν βγήκε για τα καθιερωμένα ψώνια της, έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητό της τη βασίλισσα. Συνέχισε λοιπόν την πορεία της, μέχρι που στην αμέσως επόμενη στάση υπέστη σοκ βλέποντας ότι στο πίσω μέρος του ΙΧ είχαν μαζευτεί χιλιάδες μέλισσες.

Η Χόβαρθ αδυνατούσε να αντιληφθεί τι είχε πάει στραβά. Και δεν το αντιλήφθηκε ούτε την επόμενη, ούτε τη μεθεπόμενη ημέρα, παρότι οι μέλισσες εξακολουθούν να κυνηγούν το αυτοκίνητό της.
Τελικά ζήτησε βοήθεια και την έλαβε από συμπολίτες της που είχαν μια παραπάνω οικειότητα με τα συμπαθή, αλλά και ελαφρώς επικίνδυνα έντομα. Σύμφωνα με το CNN, έπειτα από πολιορκία 48 ωρών, οι μέλισσες άφησαν ήσυχη την Χόβαρθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποτέ μην προσπαθήσεις να επιβάλεις σε έναν ζώο και δη σκύλο που έχει δουλέψει για σένα κάτι που ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Θα τον ξαναβρείς μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις...

Ο Πέρο ήταν ένα σκυλί που πρόσεχε πρόβατα σε φάρμα, σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουαλίας. Γεννήθηκε στο Πένρινκοχ, είχε ζήσει και τα τέσσερα χρόνια της ζωής του εκεί και δεν είχε τον παραμικρό λόγο να αλλάξει παραστάσεις, καθώς ήταν πανευτυχής.
Οι ιδιοκτήτες του, ωστόσο, αποφάσισαν να τον στείλουν σε μια άλλη φάρμα, πολύ πιο μακριά. Το νέο σπίτι του Πέρο ήταν στο Κόρμουθ της Αγγλίας που για τους περισσότερους σκύλους είναι ειδυλλιακό, όχι όμως για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας.

Όπως γράφει το BBC, σε μια από τις συνηθισμένες εξορμήσεις του με τα πρόβατα, ο Πέρο άδραξε την ευκαιρία. Τόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει στην παλιά του οικογένεια και τη φάρμα που όλα του τα ένστικτα λειτούργησαν στην εντέλεια. Παρότι τον είχαν μεταφέρει με αυτοκίνητο στην Αγγλία, βρήκε τον δρόμο και αφού διένυσε 400 χλμ., περπατώντας επί 12 ημέρες, γύρισε σε γνώριμα λημέρια.
Ήταν, δε, τόσο μεγάλη η έκπληξη και η συγκίνηση που ένιωσαν οι ιδιοκτήτες του βλέποντάς τον, που αποφάσισαν να τον κρατήσουν για πάντα στην Ουαλία.

Αν μη τι άλλο, το κέρδισε με το σπαθί του...

Η διαδρομή που έκανε το σκυλί για να φτάσει σπίτι του !!!!

 Πηγή: http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ