Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Ελληνες... CSI, δεν υπάρχουν μόνο στην ...Αμερική !!!!!!!!!

 Μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες έχουμε έρθει σε επαφή με την ωραιοποιημένη εικόνα ενός ιατροδικαστή, ενός εξειδικευμένου επιστήμονα, που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαλεύκανση φριχτών φόνων ή θανάτων υπό περίεργες συνθήκες.
Παρ' όλα αυτά η συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα εξακολουθεί να περιβάλλεται από ένα μυστήριο γύρω από το ακριβές της αντικείμενο, το γνωστικό της πεδίο, τις συνθήκες εργασίας, τη συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες ή και ακόμη τη χρησιμότητά της. Κομβικό το επάγγελμά τους στα εγκλήματα, αλλά και στον κόσμο των ζωντανών. Οι ιατροδικαστές είναι με έναν τρόπο η φωνή των νεκρών, η φωνή των θυμάτων...
Μιλήσαμε με τη νέα γενιά των ιατροδικαστών, τους Ελληνες... CSI, προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα την ειδικότητά τους, αναδεικνύοντας αθέατες λεπτομέρειες του επαγγέλματός τους, ενώ μας αποκάλυψαν υποθέσεις που οι ίδιοι έχουν χειριστεί και τους συγκλόνισαν. Οπως παραδέχονται και οι ίδιοι στο «Εθνος της Κυριακής», παίρνουν τη σκυτάλη σε μία δύσκολη περίοδο για την επιστήμη τους, αλλά και για τη χώρα. Ωστόσο, με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά υπάρχουν οι δυνατότητες, ώστε στην Ελλάδα της κρίσης να ανοιχθούν νέες προοπτικές στη σχέση ιατροδικαστικής και καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
«Το σώμα δίνει πολύτιμες πληροφορίες»
Ο Γρηγόρης Λέων, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, θήτευσε στο Μαϊάμι δίπλα σε κορυφαίους εγκληματολόγους και επιστήμονες, όπως στον ιατροδικαστή δρα Τζόσουα Πέρπερ, γνωστό και ως «ιατροδικαστή των διασημοτήτων».
Ωστόσο, επέστρεψε στην πατρίδα του για να συμβάλει με τους άλλους Ελληνες στην εξέλιξη της ιατροδικαστικής επιστήμης. Στην ηλικία μόλις των 43 ετών οι συνάδελφοί του τον εμπιστεύτηκαν και σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
«Είμαστε οι μόνοι ειδικοί ιατροί που συμβάλλουμε στη διαλεύκανση των εγκλημάτων», αναφέρει ο «Ελληνας... CSI Μαϊάμι» και συνεχίζει: «Συνεργαζόμαστε με όλες τις ανακριτικές αρχές, έχοντας διακριτούς ρόλους και διατηρώντας την επιστημονική μας αυτονομία. Η γοητεία της επιστήμης μας είναι ότι συχνά μας φέρνει μπροστά σε συγκλονιστικές υποθέσεις. Θα σας αναφέρω μία, σχετικά πρόσφατη, στην οποία ένας νεαρός είχε πέσει θύμα μίας πανούργας γυναίκας. Συγκεκριμένα, μετά από οτοστόπ που έκανε η γυναίκα, τον προκάλεσε για έρωτα επί πληρωμή, εκείνος αρνήθηκε και στη συνέχεια αυτή κατήγγειλε βιασμό της. Το παιδί προφυλακίστηκε για αρκετούς μήνες, αλλά μετά από αγώνα αθωώθηκε ομόφωνα. Αν δεν συμμετείχαν ιατροδικαστές, θα είχε καταστραφεί πλήρως η ζωή ενός νέου ανθρώπου». Οταν τον ρωτάμε αν υπάρχει το... «τέλειο έγκλημα», η απάντησή του είναι αφοπλιστική. «Η εμπειρία μου από τις ΗΠΑ με δίδαξε ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Σε κάθε νεκροτομή το σώμα ''μιλάει'' και σου δίνει πολύτιμες πληροφορίες που μπορεί να έχουν μείνει κρυφές στη ζωή του συγκεκριμένου ανθρώπου, ενώ το σύνολο των περιστατικών σε ένα νεκροτομείο αποτυπώνει, ίσως καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, την κοινωνία».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο δρ Λέων, η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Ελληνες ιατροδικαστές είναι οριακή.
«Σχεδόν οι μισοί νέοι ιατροδικαστές είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται. Η τελευταία προκήρυξη σε ιατροδικαστική υπηρεσία έγινε το 2006, ενώ στις χιλιάδες θέσεις επικουρικών που ανακοινώνονται κάθε χρόνο έχουν απομείνει τρεις μόνο ιατροδικαστών, οι οποίες τα τρία τελευταία χρόνια μηδενίστηκαν! Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε η κρίση στη χώρα μας να γίνει μία ευκαιρία για τη συγκεκριμένη επιστήμη. Ελπίζουμε να βρούμε ευήκοα ώτα».
«Το έγκλημα φωνάζει, δεν κρύβεται»
Η Αννα Ράζου τονίζει: «Υπάρχει ένας κανόνας στη φύση που λέει ότι πίσω από έναν έξυπνο υπάρχει ένας εξυπνότερος. Το έγκλημα ''φωνάζει", δεν κρύβεται». Η 36χρονη ιατροδικαστής, γραμματέας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξηγεί για την ιδιότητά της: «Ο ιατροδικαστής είναι το πρόσωπο που όλοι περιμένουν να αποφανθεί όταν ένας θάνατος δεν θεωρείται φυσιολογικός και υποκρύπτει εγκληματική ενέργεια. Εξετάζουμε ευρήματα και αξιοποιούμε κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στη διαλεύκανση μιας υπόθεσης. Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, συνεργαζόμαστε με εισαγγελείς, αστυνομικούς, δικαστές και άλλους ειδικούς». Πολλές είναι οι υποθέσεις που την έχουν συγκλονίσει. «Χαρακτηριστικά θυμάμαι την πτώση ενός τετράχρονου αγοριού από τον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Η μητέρα του ήταν 6 μηνών έγκυος και πήγε στο μπάνιο. Ο μικρός θέλησε να δει τα αυτοκίνητα στον δρόμο. Εσκυψε και έπεσε. Ο θρήνος αυτός είναι απερίγραπτος. Το πρώτο περιστατικό που αντιμετώπισα ήταν ο απαγχονισμός ενός ηλικιωμένου άντρα. Σαν τώρα μου έρχεται στο μυαλό η αυτοψία. Είχε συντάξει επιστολές στα παιδιά του και στη γυναίκα του. Είχε ετοιμάσει τα ρούχα του. Την προηγούμενη μέρα είχε τη γιορτή του. Ολοι τον θυμόντουσαν να γλεντάει και να χαμογελάει».
Στο άκουσμα της ειδικότητάς της, όπως παραδέχεται η ίδια, κάποιοι ρίχνουν ένα βλέμμα παραπάνω. «Μετά κάνουν ερωτήσεις για τη φύση της δουλειάς μας ή τα πιο ενδιαφέροντα περιστατικά». Οσο για τη σημερινή κατάσταση, δεν κρύβει την αγωνία της, αλλά προτιμά να αισιοδοξεί. «Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε», προσθέτει.
«Με συγκλονίζουν οι άδικοι θάνατοι»
Ο Κωνσταντίνος Ζησόπουλος εστιάζει στις γνώσεις που απαιτούνται: «Οσο περισσότερες είναι οι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, τόσο περισσότερο συμβάλλουμε στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος», τονίζει ο 43χρονος ειδικός ιατροδικαστής, επιστημονικά συνεργαζόμενος με το ΑΠΘ και υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ.
«Οι γνώσεις, πέρα από καθαρά ιατροδικαστικές, θα πρέπει να αφορούν και τη μεθοδολογία της Αστυνομίας, αλλά και γνώσεις εγκληματολογίας, ανακριτικής, ποινικού κώδικα. Οι υποθέσεις που μας συγκλονίζουν αφορούν θανάτους μικρών παιδιών, όχι μόνο δολοφονίες, αλλά και θανατηφόρα ατυχήματα, ιδίως αυτά που οφείλονται στην ''κακιά στιγμή'', σε αυτό που ονομάζει ο λαός άδικο θάνατο. Μία τέτοια υπόθεση αφορούσε σε πνιγμονή τρίχρονου παιδιού από πλαστικό εξάρτημα παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής το εξάρτημα βρέθηκε εγκυστωμένο στην περιοχή της γλωττίδας. Ως πατέρας δυο ανήλικων παιδιών δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος», λέει ο Ελληνας ιατροδικαστής.
Η Ιατροδικαστική είναι μία ειδικότητα που στο άκουσμά της προκαλεί το ενδιαφέρον, αλλά και την απορία, όπως μας εξηγεί, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα στην κοινωνία για το αντικείμενο. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για όλους όσοι εργάζονται στον κρατικό τομέα. «Δεν μπορεί στο εξωτερικό να χρησιμοποιούν αξονικό και μαγνητικό τομογράφο κι εμείς να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στη λήψη απλών ακτινογραφιών. Επίσης, λόγω αύξησης των περιστατικών -μην ξεχνάμε τους δεκάδες πνιγμούς των μεταναστών- δεν μένει χρόνος στον κρατικό ιατροδικαστή να ασχοληθεί με τη διαρκή και απαραίτητη επιμόρφωσή του».
«Ο δολοφόνος κάπου κάνει λάθος»
Η Ελπίδα Σπανουδάκη εξηγεί τη σημασία της συνεργασίας με τις Αρχές: «Η ιατροδικαστική είναι μια επιστήμη η οποία αποτελεί έναν αναγκαίο κρίκο στην αλυσίδα που ονομάζεται έγκλημα. Η σωστή συνεργασία με την αστυνομία δίνει πάντα θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή τη λύση του εγκλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση η αλυσίδα αυτή ''σπάει''», υπογραμμίζει η 41χρονη ιατροδικαστής, η οποία εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι μέλος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
Οι υποθέσεις που έχει χειριστεί ήταν πολλές και δύσκολες, αλλά μία της έδωσε την χαρά να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό της. «Αναφέρομαι σε περιστατικό ενός νεαρού άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του. Η νεκροτομή ανέδειξε ανεύρυσμα αορτής (στην έκφυσή της). Ενημέρωσα την οικογένεια και μου ανακοίνωσαν ότι ο πρώτος αδελφός τους απεβίωσε στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε νεκροτομή, χωρίς σαφή αίτια θανάτου. Ετσι υπέδειξα στον τρίτο αδελφό να προβεί σε καρδιοαγγειακό έλεγχο. Ο έλεγχος βγήκε θετικός για ανεύρυσμα αορτής, ο άνθρωπος χειρουργήθηκε και σήμερα είναι κοντά μας».
«Τέλειο έγκλημα» δεν υπάρχει και για την κ. Σπανουδάκη. «Θεωρητικά υπάρχει ο τρόπος να φθάσεις στο τέλειο έγκλημα, στην πορεία όμως κάπου θα γίνει λάθος. Υπάρχουν περιστατικά τα οποία μπορούν αρχικά να σε ξεγελάσουν και να σε αποπροσανατολίσουν», καταλήγει.

Υ.Γ (μπλόγκερ) : Στο καθημερινό αγώνα να δεις τι ιδρώτας πέφτει. Και λέγοντας "καθημερινός αγώνας" δεν εννοώ το αστυνομικό ή το ερευνητικό κοινό έγκλημα για εξιχνίαση, αλλά αυτό που δίνετε εναντίον του καρκίνου και τόσων άλλων παθήσεων του ανθρώπου, του απλού φτωχού καθημερινού συμπολίτη μας αλλά και των ξένων "λαθρο...προσφύγων" που τον βομβαρδίζουν οι ανεξέλεγκτες ασθένειες που φειδωλώς και με περίσσεια χάρι μας ρίχνουν οι ΘΕΟΙ και συμμετέχοντες ..."ΑΝΘΡΩΠΟΙ" !!!
Εκεί να δεις αγώνα και "ευχαριστώ" ...πουθενά !! Ούτε το ...ηθικό "μπράβο'', για ...κοροϊδία που λένε...!
Για πέρνα από ένα Τμήμα Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, εκεί που βρίσκονται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και αγωνιστές, για να καταλάβεις ... πολλά περισσότερα...!

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Κυριακή, Νοεμβρίου 8

Γυναίκες είναι είτε bisexual είτε gay, αλλά ποτέ ...straight !

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Essex θα μας κάνει να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε: ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι είτε bisexual είτε gay, αλλά «ποτέ straight».
Και συνεχίζουν: Οι γυναίκες που λένε ότι είναι straight, στην πραγματικότητα ερεθίζονται από γυμνούς άνδρες και από γυμνές γυναίκες, ενώ οι λεσβίες έλκονται πιο πολύ από μια γυναικεία παρουσία.
Στη μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Gerulf Rieger από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Essex, συμμετείχαν 345 γυναίκες.
Τους έδειξαν βίντεο και οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις τους καταγράφηκαν. Έλαβαν υπόψη τους επίσης κατά πόσο οι κόρες των ματιών τους διεστάλησαν (ως αποτέλεσμα σεξουαλικής διέγερσης). Βρέθηκε ότι οι straight ήταν ιδιαίτερα ερεθισμένες σεξουαλικά και από ελκυστικούς άνδρες που είδαν στο βίντεο αλλά και από όμορφες γυναίκες, ακόμα κι αν λένε ότι ενδιαφέρονται μόνο για άντρες.
Σε αντίθεση με τις λεσβίες, που έδειξαν έντονη σεξουαλική διέγερση περισσότερο με τις γυναίκες παρά με τους άνδρες.
Οι ερευνητές είπαν ότι οι λεσβίες αντιδρούν περισσότερο όπως οι άνδρες στις απαντήσεις τους, διότι είναι συνήθως οι άνδρες είναι πιο συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Ο Δρ Rieger, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτοπροσδιορίζονται ως straight, η έρευνά μας δείχνει καθαρά ότι, όταν πρόκειται για το τι τις ερεθίζει, είναι είτε bisexual είτε gay, αλλά ποτέ straight».

Πηγή: Independent

Παρασκευή, Νοεμβρίου 6

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ....

Εξάπλωση χολέρας στην Ελλάδα φοβούνται επιστήμονες μετά την προειδοποίηση της UNICEF ότι «Στο Ιράκ έχει ξεσπάσει επιδημία
χολέρας».
«Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτάσει και στην Ελλάδα μέσω προσφύγων και μεταναστών», προβλέπουν Έλληνες γιατροί.

 Ακόμη βέβαια δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα αλλά «πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας από τώρα», λένε οι γιατροί.
Μια επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στο Ιράκ ενδέχεται να μεταδοθεί στη γειτονική Συρία, Κουβέιτ και το Μπαχρέιν και κινδυνεύει να επηρεάσει ολόκλη περιοχή, καθώς εκατομμύρια προσκυνητές ετοιμάζονται να επκεφθούν τη χώρα, προειδοποιεί ο διευθυντής στο Ιράκ της Unicef.Η ασθένεια, που μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να οδηγήσει στον θάνατο από αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια αν δεν ληφθεί η κατάλληλη θεραπεία, εντοπίστηκε δυτικά της Βαγδάτης τον Σεπτέμβριο και έκτοτε τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι στο Ιράκ έχουν μολυνθεί, ενώ έξι έχουν πεθάνει.
«Η επιδημία έχει ήδη περιφερειακή δυναμική και ο κίνδυνος μπορεί μόνο να αυξηθεί εξαιτίας των ανθρώπων που θα έρθουν από ολόκληρη την περιοχή στο Ιράκ», δήλωσε χθες Πέμπτη ο Πίτερ Χόκινς της Unicef.
«Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Συρία έχουν ήδη καταγράψει επιβεβαιωμένα κρούσματα», πρόσθεσε.
Εκατομμύρια σιίτες αναμένεται να επισκεφθούν το Ιράκ τον Δεκέμβριο για να γιορτάσουν το Αρμπάιν, που σηματοδοτεί την 40η ημέρα του πένθους για τον Χουσέιν, τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ο θάνατος του οποίο το 680 μ.Χ. προκάλεσε το σχίσμα μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
Ο Χόκινς δήλωσε ότι η Unicef συνεργάζεται με τους ιερωμένους στις ιερές πόλεις για τους σιίτες Νατζάφ και Κερμπάλα προκειμένου να ενημερώσουν για τρόπους πρόληψης της μετάδοσης της χολέρας, που είναι ενδημική στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή.Η επιδημία μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά παραγόντων, περιλαμβανομένης της χαμηλής στάθμης του νερού στον ποταμό Ευφράτη και των πλημμυρών στη διάρκεια του χειμώνα που μόλυναν τον ποταμό και τα ρηχά πηγάδια με λύματα.
Ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχει μεγάλες περιοχές στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, επίσης συνέβαλε στην επιδημία.
Εξαιτίας των συγκρούσεων έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε καταυλισμούς όπου οι συνθήκες συντελούν στην εξάπλωση της χολέρας.
Ο Χόκινς εξήγησε ότι η Unicef έχει περιορισμένη πρόσβαση στις περιοχές που ελέγχει το ΙΚ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού δαπανάται για την ασφάλεια εις βάρος άλλων υπηρεσιών και υποδομών, όπως η παροχή πόσιμου νερού.
Ένα στα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ιράκ αφορά παιδιά, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας καθυστέρησε η έναρξη της σχολικής χρονιάς ως προληπτικό μέτρο, αναφέρει η Unicef σε ανακοίνωσή της.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α

Επικεφαλής στο ΙΚΑ ορίζεται ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής του Ταμείου, Διονύσης Καλαματιανός με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, συμπληρώνοντας έτσι το κενό του Γιάννη Θεωνά που εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

με δύσκολο έργο ο δικηγόρος Αθηνών, εξ Ηλείας, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ
 Το έργο που αναλαμβάνει είναι ιδιαίτερα δύσκολο έργο, λόγω συγκυρίας καθώς στον ορίζοντα υπάρχει η επερχόμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ενδεχόμενες ενοποιήσεις και νέα ηλικιακά όρια.
Ο Διονύσης Καλαματιανός σπούδασε Νομικά και μετά το τέλος των σπουδών του άσκησε την δικηγορία στην Αθήνα.
Στις προηγούμενες Βουλευτικές εκλογές ο Διονύσης Καλαματιανός φερόταν σαν φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, όμως τελικά αυτό δε συνέβη

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΓΕ...

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα.
Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.
Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας. Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.
Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας.
Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα.

 Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του.
Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του.
Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα…

Ο άλλος μεγάλος “ένοχος” το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά.

Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε “ο νόμος του Μέρφι”. Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο.

Συνήθως οι άνθρωποι που εκδηλώνουν χρόνια νοσήματα φέρουν πολύ ισχυρά ψυχικά τραύματα που πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) δεν τα θυμούνται καν. Υπάρχουν μέσα στον υποσυνείδητο νου ενώ ο συνειδητός έχει μπλοκάρει την συγκεκριμένη μνήμη.

Επίσης αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα και σ’αυτές τις περιπτώσεις το νόσημα εμφανίζεται άμεσα.

Κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 μιλιβόλτ, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες γίνεται νόσος ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα.

Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Και όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

 Ότι όλες τις ασθένειες εμείς τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτό τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας.
 Οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια.

Το θετικό και πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά για μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πλέον τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με της εναλλακτικές θεραπείες.

σκαμπιλίσματα ..άγχους ! ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ

Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα.

Όπως επίσης αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.

Θα τολμήσω να πω ότι είναι στο χέρι μας να μην νοσούμε πια, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Ότι δημιουργούμε μπορούμε και να το αναστείλουμε.
Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και μεγαλειώδες. Όσοι το έχουν κάνει δεν είναι υπεράνθρωποι, είναι απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν συνειδητά να μην νιώθουν και να μην είναι πια άρρωστοι.
Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, και να κατανοεί ότι για να υπάρξει μια ανθρωπότητα δίχως ασθένειες χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος και όχι μονομερής θεραπεία.
---------------------------------------------------------------------------
Χρειάζεται όπως ακριβώς είπε ο Ιπποκράτης θεραπεία πρώτα της ψυχής και μετά του σώματος.
---------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΣ "ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ"
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΔΟΤΟ" - ΦΑΡΜΑΚΟ ...