Πέμπτη, Μαΐου 27

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ




ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ: "ΚΑΨΤΕ, ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ !" ΚΑΙ ¨ΚΛΕΦΤΕΣ !"
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΖΩ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Νο 1.

Το όνομα του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη επί των κυβερνήσεων Σημίτη φιγουράρει από χθες στη λίστα των πολιτικών που παραδέχθηκαν, όπως και ο Θ. Τσουκάτος, ότι είχαν χρηματικές συναλλαγές με τη Siemens.
«Μου τηλεφώνησε άγνωστο πρόσωπο και μου είπε ότι ήθελε, εκ μέρους της Siemens, να μου κάνει ένα χρηματικό δώρο, εν όψει εκλογών». Αυτό κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Τ. Μαντέλης, δύο χρόνια μετά από τότε που ο ίδιος μιλούσε για πλεκτάνηΕίχε προηγηθεί κατάθεση του επιχειρηματία και κουμπάρου του, Γ. Τσουγκράνη, ο οποίος στην ίδια γραμμή με τον πρώην υπουργό μίλησε πρώτος για χορηγία της γερμανικής εταιρείας, ένεκα εκλογών, προς τον κ. Μαντέλη και όχι για μίζες από τα «μαύρα» ταμεία, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι τα 200.000 μάρκα που κατατέθηκαν σε λογαριασμό που ο ίδιος είχε ζητήσει να ανοίξει ο κουμπάρος του στην Canadian Imperial Bank of Commerce το 1998 με το κωδικό όνομα Α. Rocos, προέρχονταν από τα ταμεία της Siemens. Πρόσθεσε όμως ότι δεν γνωρίζει αν κατατέθηκαν από τη γερμανική εταιρεία -και ελπίζει να το εντοπίσει η Δικαιοσύνη από πού εκταμιεύθηκαν τα άλλα 250.000 μάρκα που εμφανίζονται στον ίδιο λογαριασμό ώστε να ενημερωθεί και εκείνος.

Κι άλλος!

Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει και άλλος λογαριασμός με το όνομα Rocos στην τράπεζα Dresdner, με καταθέσεις ύψους 850.000 ευρώ, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ποιος είναι ο δικαιούχος.

Πάντως, ο κ. Τσουγκράνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και οι 250.000 μάρκα να σχετίζονται με τη γερμανική εταιρεία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «δεν γνωρίζω για την πηγή προέλευσης του δεύτερου ποσού, αλλά εκτιμώ ότι είναι της ίδιας φύσεως». Αλλά και ο κ. Μαντέλης δεν φάνηκε -όπως είπε- να ενδιαφέρθηκε να ψάξει για την πηγή προέλευσης του ποσού αυτού.

>>> ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ:

Σημίτης: Αθλιότητα Μαντέλη

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης την πράξη του Τάσου Μαντέλη να χρηματοδοτηθεί από τη Siemens. Οπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την οργή του γι' αυτή την ενέργεια του κ. Μαντέλη, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Μεταφορών στην πρώτη κυβέρνησή του το 1997
Με 25 ακίνητα

Περισσότερα από 25 ακίνητα είχαν στην κατοχή τους, σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» για το έτος 2000 (δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2002), ο Αναστάσιος Μαντέλης και η σύζυγός του. Διέθεταν διαμερίσματα, οικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα σε Αθήνα, Κορωπί, Κερατέα, Κεφαλονιά, καθώς και ποσοστό σε δασόκτημα στα Μέγαρα. Οι καταθέσεις του ιδίου ανέρχονταν στις 9.581.154 δρχ. και της συζύγου στις 13.190.300 δρχ.
Για τα δίδακτρα...

Νωρίτερα ο Γ. Τσουγκράνης είχε ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής ότι έπειτα από προτροπή του κουμπάρου του άνοιξε ένα λογαριασμό στην Ελβετία (Σεπτέμβριος 1998) στον οποίο κατατέθηκαν δύο εμβάσματα ύψους 200.000 μάρκων (11/98) και 250.000 μάρκων (2/2000).

Ο καταθέτης κατά τον μάρτυρα ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο.

Από τα χρήματα αυτά το διάστημα από 10/2001 έως 4/2002, 61.763 ευρώ καταβλήθηκαν για να πληρωθούν τα δίδακτρα των δύο παιδιών του πρώην υπουργού σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα υπόλοιπα 163.800 ευρώ κατατέθηκαν σε ελληνική τράπεζα δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου (27/3/2007) και παραμένουν εκεί έως σήμερα.
Δήλωνε ακίνητα άνω του ενός εκατ. τετραγωνικών

>>>>ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΖΩ


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία εμφανίζει ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, καθώς σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες το 2004 κατείχε 26 ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων.

Τα μεγαλύτερα ακίνητα βρίσκονται στα Μέγαρα, όπου έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 991.000

τ.μ., αλλά και στην Κερατέα με 100.000 τ.μ.

Σημαντικές εκτάσεις διαθέτει και στην Κεφαλλονιά, οι οποίες αγγίζουν τα 5.800 τ.μ. ενώ δηλώνει ιδιοκτήτης εκτάσεων 10.000

τετραγωνικών μέτρων και στο Κορωπί.

Στην ίδια δήλωση παρουσιάζει καταθέσεις πάνω από 85.500 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του, ενώ είναι κάτοχος και μετοχών στον ΟΤΕ αξίας άνω των 16.000 ευρώ.

Εμφανίζεται να έχει δύο αυτοκίνητα, 2.000 και 1.800 κυβικών εκατοστών, και άλλο ένα αυτοκίνητο 1.400

κ.εκ. είχε η σύζυγός του η οποία το μεταβίβασε στην κόρη τους.

Ο τέως υπουργός φέρεται το 2001 να αποκτά το 40% ιδιοκτησίας οικοπέδου 132,5 τ.μ. στην οδό Πατησίων ενώ την επίμαχη περίοδο 1998-2000 η σύζυγός του φέρεται να αποκτά διάφορα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Αθήνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
------------------------
ΤΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ" ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΩΝ 700ε, ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΩΝ 300ε ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΙΑ "ΔΟΥΛΙΤΣΑ" ;
ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ;
ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ;
ΤΙ ΠΡΩΤΥΠΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΙ (ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ) ΓΟΝΕΙΣ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ