Κυριακή, Ιουνίου 7

Νέος διοικητής του ΨΝΑ ορίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτρης Πλουμπίδης

     

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον αν. Υπουργό υγείας Α. Ξανθό η αποφασιστική και επιβεβλημένη κίνηση απομάκρυνσης του διοικητή του ΨΝΑ , ιατρού γενικής ιατρικής Π. Θεοδωράκη (πρώην συνεργάτη του Νικήτα Κακλαμάνη και επιλογή του Αδ. Γεωργιάδη ) του οποίου η θητεία σημαδεύτηκε από σειρά σοβαρών περιστατικών στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα να φέρει στα άκρα γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και νοσηλευόμενους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε μια εξαιρετική επιλογή αυτή του καθηγητή Δημήτρη Πλουμπίδη για τη θέση που επίσης κατείχε ο Π. Θεοδωράκης, ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον τομέα ψυχικής υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Δημήτρης Πλουμπίδης αφού για πολλά χρόνια συμμετείχε και στην εξαιρετική ομάδα ψυχιάτρων του Αιγινήτειου αναλαμβάνει τώρα στην πιο δύσκολη στιγμή να παλέψει για την πιο υποβαθμισμένη κοινωνικά ομάδα ευάλωτων, που τυχαίνει να χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια εν μέσω κατάρρευσης και οικονομικής κρίσης.
 
Ο Δ. Πλουμπίδης είναι καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
 
Ως ημιτελή είχε χαρακτηρίσει σε ομιλία του το 2014 την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας διαπιστώνοντας ότι η υποχρηματοδότηση έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιο προχωρημένων προγραμμάτων της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων. 
Από τις πρόσφατες αυξημένες εισαγωγές στο ΨΝΑ αποδείχτηκε δυστυχώς πολύ ακριβής στις δηλώσεις του.
 
Σήμερα του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ