Σάββατο, Ιανουαρίου 23

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ & ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ένας γιατρός που άφησε εποχή από όπου κι αν πέρασε, ένας επιστήμων που τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη έφυγε από τη ζωή.
Ο κορυφαίος χειρουργός, καθηγητής  Μιχαήλ Φιλιππάκης που γεννήθηκε στην Κρήτη και έκανε σπουδαία καριέρα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στις κλινικές του Ιπποκράτειου, του Ευγενίδειου κι όπου εργάστηκε , πέθανε ,σε ηλικία 85 ετών.
Η κηδεία του Μ.Φιλιππάκη έγινε στις 12.30 στο κοιμητήριο Παπάγου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, την ίδια ώρα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του στην Τύλισο Μαλεβιζίου.
Αισθάνομαι εξαιρετικά προνομιούχος και από τους λίγους τυχερούς ανθρώπους που γνώρισα τον γιατρό και πάνω απ' όλα κυρίως άνθρωπο, τον Καθηγητή γιατρό Μιχάλη Φιλιππάκη.
Έτυχα να τον έχω επί 5ετία διευθυντή στην Κρατική Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μου έμαθε πολλά σαν
άνθρωπος και πολλά περισσότερα σαν διευθυντής... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Κε Φιλιππάκη. ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΛΛΑ ...
 
(Το μίνι επικήδειο και τη σπάνια (;) φωτογραφία του αντιγράφω από το site: www.docmed )

Ήταν ένας από τους χειρουργούς που χαρακτηρίστηκε «κορυφαίος». Ένας από τους γιατρούς που αποτέλεσε το δάσκαλο για πολλές γενιές νέων επιστημόνων. Ένας γιατρός που άφησε εποχή από όπου κι αν πέρασε, ένας επιστήμων που τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη έφυγε από τη ζωή. Ο κορυφαίος χειρουργός, καθηγητής Μιχαήλ Φιλιππάκης που γεννήθηκε στην Κρήτη και έκανε σπουδαία καριέρα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στις κλινικές του Ιπποκράτειου, του Ευγενίδειου κι όπου εργάστηκε , πέθανε ,σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του Μ.Φιλιππάκη έγινε στο κοιμητήριο Παπάγου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, την ίδια ώρα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του στην Τύλισο Μαλεβιζίου.
Μάλιστα για τον ίδιο, είχε μιλήσει πρόσφατα ο κ.επικεφαλής ο χειρουργός στο νοσοκομείο «Ρέα» Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, είχε αναφερθεί στον Μιχάλη Φιλιππακη, ο οποίος όταν εκείνος προσπαθούσε να μπει στο ΕΣΥ, του είχε πει τότε: «Παιδί μου, εσύ δεν πρόκειται να βρεις θέση εδώ». Ο κ Ξεπαπαδάκης, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» είχε χαρακτηρίσει τον εκλιπόντα «ευλογημένο δάσκαλο του»…
Υπήρξε και δικός μου Δάσκαλος στο Ιπποκράτειο επί καθηγητού χειρουργικής του Οικονόμου. Αιωνία του η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ