Πέμπτη, Απριλίου 7

Αφιερωμένη στον διαβήτη είναι η σημερινή (7/4/2016) Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.


Σε ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει απευθυνόμενος προς την Πολιτεία τη «σημασία της Στοματικής Υγείας για τη συνολική Υγεία του ανθρώπου, δεδομένου ότι, όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, η κακή στοματική υγεία συνδέεται αιτιωδώς με σοβαρές νόσους (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοαγγειακά νοσήματα, πνευμονία, καρκίνος του παγκρέατος κ.λπ.)».

Σύμφωνα με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, «η συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για τη Στοματική Υγεία οδηγεί τους πολίτες σε ''φθηνές'' λύσεις που δεν συνάδουν με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από τους επιστήμονες οδοντιάτρους και την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών θεραπειών'».

Τέλος, ο ΟΣΑ σημειώνει πως τιμά «την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ευελπιστεί πως και η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της Στοματικής Υγείας δεν θα έχει την ίδια τύχη με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση του διαβήτη αποτελούν θέματα βασικής προτεραιότητας για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ