Τρίτη, Μαΐου 17

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κο και την κα ΜΑΡΤΙΝΗ ;

Μια πολυδαίδαλη διαδρομή που περνά μέσα από έξι λογαριασμούς μια offshore και καταλήγει στην αγορά ακινήτου περιγράφεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του Γεωργίας που κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς φέρονται να πήραν μίζα περίπου 3,1 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρία για προμήθεια υλικών στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ανδρέας Μαρτίνης εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου και όπως αναφέρεται «διαχειρίστηκες και χρησιμοποίησες περιουσία εν γνώσει ότι η περιουσία προέρχεται από το έγκλημα της απάτης ενώ παράλληλα χρησιμοποίησες τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα».
Το κατηγορητήριο είναι καταπέλτης αφού αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
«Η χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα προκειμένου να τοποθετηθεί σε αυτό το ποσό των 3,1 εκατ. μάρκα που αποκόμισες με την ουσιαστική αποπεράτωση του κακουργήματος της απάτης και με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό καθώς και η μετατροπή του ως άνω ποσού σε ακίνητη περιουσία την οποία εσύ και η σύζυγός σου Γ. Μαρτίνη τελέσατε γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το κακούργημα της τελεσθείσας από εσένα απάτης και με σκοπό να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευση της συνιστούν πράξεις νομιμοποίησής εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προερχομένων από το βασικό αδίκημα της απάτης εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.
Το δε άνοιγμα 6 διαφορετικών λογαριασμών στην Ελβετική τράπεζα Credit Suisse, οι διαδοχικές μεταφορές του ίδιου ποσού μεταξύ των λογαριασμών αυτών εν μέσω πλείστων άλλων εισροών και εκροών χρηματικών ποσών προθεσμιακών καταθέσεων κλπ, προκειμένου να συγκαλυφθεί η πραγματική προέλευση και η ροή του ποσού των 3,1 εκατ. γ. μάρκων από τον ένα λογαριασμό στον άλλο και η σύσταση υπεράκτιας εταιρίας με έδρα τη Μοράβια Λιβερίας προκειμένου να αποκτήσει αυτή την κυριότητα των επίδικών ακινήτων συνιστούν αφενός επανειλημμένη τέλεση της πράξης της νομιμοποίησης και αφετέρου κατ’ επάγγελμα τέλεση της πράξης αυτής επί σκοπό πορισμού εισοδήματος βάση σχεδίου και όχι ευκαιριακή με τη διαμόρφωση υποδομής εκ μέρους σου και του συζύγου σου Γ. Μαρτίνη δικαιούχων των εν λόγω ελβετικών λογαριασμών».
Στο κατηγορητήριο καταγράφεται πως από τον Οκτώβριο του 1998 άρχισε η διακίνηση των χρημάτων από λογαριασμούς συμφερόντων της εταιρίας Hospitalia International αλλά και λογαριασμούς του οικονομικού διαχειριστή της ενδιάμεσης εταιρία MIJAS LTD, προς λογαριασμούς του Ανδρέα και της Γεωργίας Μαρτίνη».
Στις 7/8/2001, σύμφωνα με την κατηγορία, εισέρχεται σε τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank τηρούμενο από την εταιρία State Enterprises SA, Monrovia Liberia. Πρόκειται για έμβασμα 1,1 εκατ. δολάρια προερχόμενο από λογαριασμό στην Credit Suisse Ελβετίας με δικαιούχους το ζεύγος Μαρτίνη.
Την επόμενη ημέρα το ποσό δραχμοποιείται και εκδίδονται τρεις επιταγές ενώ την μεθεπόμενη ημέρα, στις 9 / 8/2001, το Ερρίκος Ντυνάν ως οικοπεδούχος μεταβιβάζει στην State Enterprises ακίνητα κυριότητας του, ευρισκόμενα εντός του κτιρίου που αποκαλείται Πολιτεία Busuness Centre και το οποίο αποτελεί μέρος του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος εντός του οποίου στεγάζεται το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Το τίμημα της πώλησης, όπως αναφέρεται, ανήλθε στο ποσό των 277.400.000 δρχ. που αναφέρεται στο συμβόλαιο ότι καταβλήθηκε ενώπιον συμβολαιογράφου.
Στις 30 Νοεμβρίου, φέρονται να μεταβιβάστηκαν στην ίδια εταιρία δύο θέσεις στάθμευσης έναντι 10 εκατ. δρχ. Τα ακίνητα παρέμειναν στην κυριότητα της State Enterprises έως τις 28/12/2010 οπότε και μεταβιβάστηκαν, έναντι 418.540,68 ευρώ, στην Γεωργία Μαρτίνη, με τον Ανδρέα Μαρτίνη να κρατά την επικαρπία.
Την ίδια ημέρα η State Enteprises έπαυσε τις εργασίες της δηλώνοντας τη μεταβολή αυτή στην αρμόδια ΔΟΥ.
Το ζεύγος Μαρτίνη θα απολογηθεί την Παρασκευή.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που τους αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι όλα τα ακίνητα τους είναι φορολογημένα και δηλωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ