Δευτέρα, Ιουνίου 19

ΜΑΡΤΙΝΗΣ - ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΟΙ) ==> ΤΡΙΓΩΝΟ (ή-Α) ΑΜΑΡΤΩΛΑ

Η λεγόμενη έκθεση Λιαρόπουλου για το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα στο «μικροσκόπιο» της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, για την περίοδο 1997-2014.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είχε αναλάβει το ρόλο έμμισθου συμβούλου στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ώστε να συντάξει έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, με πρόταση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Τον κ. Λοβέρδο έχει υποδείξει ως «πρωτεργάτη» του σχεδίου για την εκποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικά συμφέροντα ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική, κυρίως για το ρόλο του στην απόσυρση των ένδικων μέσων κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε στην Εξεταστική την έκθεση που συνέταξε η Ομάδα Συμβούλου Διαχείρισης του Λυκούργου Λιαρόπουλου. Από τον έλεγχο σε λογαριασμό Διαφόρων Εξόδων, για τα έτη 2010 και 2011 εμφανίζονται αγορές προσωπικών ειδών, πολυτελών αντικειμένων ως δώρων, «τα οποία δεν συνάδουν με το σκοπό, τη φύση και τη λειτουργία του ιδρύματος». Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τα εξωφρενικά δώρα του κ. Μαρτίνη –προς άγνωστους μέχρι στιγμής παραλήπτες- ανέρχεται σε 120.938 ευρώ, μόνο για το έτος 2010. Συνολικά, τα δώρα Μαρτίνη για τη διετία κόστισαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» 318.409 ευρώ.
Μέρος της λίστας με τα χρυσά –στην κυριολεξία- δώρα δόθηκε στη δημοσιότητα. Ενδεικτικά, ο κατάλογος περιλαμβάνει: συλλεκτικές ιστορικές αναπαραστάσεις αξίας 17.762 ευρώ, χρυσά γούρια αξίας 10.799, πολυτελή ρολόγια αξίας 8.000 ευρώ, χρυσές λίρες αξίας 2.126 ευρώ, μανικετόκουμπα αξίας 1.750 ευρώ, πορσελάνινα βάζα –με ή χωρίς δράκους- αξίας 3.115 ευρώ και πολλά άλλα.

Η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, την Τρίτη (20/06/2017) με την ελπίδα ότι έστω και τώρα ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού θα κατονομάσει τους πολιτικούς που του έκαναν τυχόν διευκολύνσεις και τα «στραβά μάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ