Τετάρτη, Μαΐου 6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

«Η ανθρωπιστική κρίση έχει ″γεννήσει″ βαθύτατες ανισότητες στην κοινωνία μας. Μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με αυτό. Επιδιώξαμε αμέσως τη συνεργασία με τα υπουργεία Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσιάζοντας την υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους.
Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Χαλκίδα για να παραστεί σε ευρεία σύσκεψη για την Υγεία στην Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.
Την ίδια ώρα για υγειονομική φτώχεια και μείζον κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος.
Ανακούφιση των ανασφάλιστων και στήριξη του ΕΣΥ είναι οι δυο μείζονες προτεραιότητες του υπουργείου υγείας, όπως τις προσδιόρισε ο ίδιος.
«Χρειάστηκε να γεννηθεί ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, να ζητήσει ακόμη και η τρόικα την κάλυψη των ανασφάλιστων για να ασχοληθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.
Έγιναν κάποια στοιχειώδη πράγματα, αλλά παρέμειναν πολλά θεσμικά εμπόδια.
Με την ΚΥΑ θεωρούμε ότι σηματοδοτούμε την προτεραιότητά μας ως κυβέρνηση για το μείζον πρόβλημα των ανασφάλιστων αλλά αντιμετωπίζουμε και επί της ουσίας το πρόβλημα, είπε ο κ. Ξανθός.
«Προς την κατεύθυνση αυτή διευρύναμε τους δικαιούχους της δωρεάν περίθαλψης αλλά και το πλέγμα των υπηρεσιών (φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, παροχές σε είδος)».
Θεανώ Φωτίου: «Έχουμε εξασφαλίσει 135 εκατ. ευρώ μέσω ΕΕ για την κάλυψη των απόρων»
«Έχουμε εξασφαλίσει 135 εκατ. ευρώ μέσω ΕΕ για την κάλυψη των απόρων. Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Με την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αναγνώριζε», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου.
«Υπάρχει αυτοοργάνωση του λαού, υπάρχουν δομές κοινωνικές που βοήθησαν να μην καταρρεύσει ο κόσμος, εμείς ως κυβέρνηση δεν μπορούμε παρά να νομοθετήσουμε για την ανθρωπιστική κρίση.
Εντάσσουμε στην περίθαλψη όλους όσοι δεν έχουν ασφάλιση, Έλληνες και αλλοδαπούς με νόμιμη παραμονή στη χώρα, καθώς και τις έγκυες και τους ανήλικους χωρίς άδεια παραμονής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ