Σάββατο, Μαΐου 30

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (!)

Το 1974, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας χρηματοδοτήθηκε από το Ιατρικό Κολέγιο της Βιρτζίνιας για να αποδείξει ότι η κάνναβη εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και όχι στα υγιή κύτταρα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύθηκε και αυτό ήταν και το τέλος της έρευνας... 
Η χρηματοδότησή ακυρώθηκε και τα ερευνητικά έγγραφα καταστράφηκαν. Το 1976, ο πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ σταμάτησε όλη την έρευνα για την κάνναβη, εκτός από τις προσπάθειες της Big Pharma για τη δημιουργία της συνθετικής THC. 
Αργότερα μια μελέτη από τη Μαδρίτη αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα στη μείωση των όγκων του καρκίνου του εγκεφάλου χωρίς να έχει βλαβερές συνέπειες για τους φυσιολογικούς ιστούς του εγκεφάλου.
Επί του παρόντος, δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Ισραήλ κάνουν επιτυχημένες κλινικές μελέτες και θεραπείες σε ανθρώπους με την κάνναβη για πολλές παθήσεις και η χρηματοδότηση γίνεται από την ισραηλινή κυβέρνηση. Η κάνναβη θεραπεύει  και τα επιληπτικά παιδιά.
Προφανώς, η κάνναβη είναι αποτελεσματική και ασφαλής. Προκαλεί απόπτωση στον καρκίνο. Η απόπτωση είναι ο κυτταρικός προγραμματισμένος  θάνατος και είναι ο τρόπος που τα κατεστραμμένα φυσιολογικά κύτταρα αντικαθίστανται με νέα κύτταρα. Αλλά τα καρκινικά κύτταρα δεν κάνουν απόπτωση και η κάνναβη βοηθάει σε αυτό. Τα κανναβινοειδή εμποδίζουν, επίσης, την αγγειογένεση με την οποία οι όγκοι αναπτύσσουν αιμοφόρα αγγεία από τη γλυκόζη για το μεταβολισμό τους.
Έτσι, η κάνναβη προκαλεί απόπτωση για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα και αναστέλλει την αγγειογένεση και διακόπτεται η παροχή θρεπτικών συστατικών σε αυτά. 
Είναι εύκολα να υποστηριχθεί ότι πολλοί από τους θανάτους από καρκίνο προκαλούνται από τις θεραπείες με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. 
Προειδοποιήσεις για την κάνναβη: Το κάπνισμα είναι η λιγότερο αποτελεσματικό για τη θεραπεία. Χρησιμοποιώντας έναν νεφελοποιητή η απορρόφηση γίνεται καλύτερα. Το έλαιο κάνναβης ή οι πάστες κάνναβης είναι οι καλύτερες μορφές της.
Με την αλλαγή του τρόπου  ζωής και τις αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορεί με τη βοήθεια την κάνναβης και άλλες εναλλακτικές θεραπείες να νικηθεί ο καρκίνος.
Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών-National Institute on Drug Abuse, ένα ερευνητικό ινστιτούτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και παραδέχτηκε επίσημα ότι τα εκχυλίσματα μαριχουάνας μπορεί να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.
Πρόσφατες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα μαριχουάνας μπορεί να βοηθήσουν να εξοντωθούν ορισμένα καρκινικά κύτταρα και να μειώσουν το μέγεθος των άλλων. Μάλιστα, ολόκληρο το φυτό μαριχουάνα περιέχει θεραπευτικά μέρη που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων ακόμη και σε όγκους εγκεφάλου.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Molecular Cancer Therapeutics περιοδικό, το Νοέμβριο. Αν χρησιμοποιηθεί με μοριακή εξατομικευμένη ακτινοβολία θεωρούν πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι  είναι πολύ υποσχόμενη για τους ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο, αλλά και σε άλλους καρκίνους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ