Κυριακή, Μαρτίου 20

Mega: Μανώλης Αναγνωστάκης - Γιώργος Παπακωνσταντίνου = 1-0

Και μόνο γιατί κατάφερε να εκνευρίσει τον συνήθη ψύχραιμο και νηφάλιο υπουργό Οικονομικών, αξίζει- αν υπήρχε- να του απονεμηθεί το βραβείο του «δημοσιογράφου της εβδομάδας». Αναφέρομαι στον Μανώλη Αναγνωστάκη ο οποίος σήμερα το πρωί στο με τις εύστοχες παρατηρήσεις του και τις… αντισυμβατικές ερωτήσεις του, υποχρέωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όχι μόνο να αλλάξει το στιλ του αλλά και να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του σχετικά με τη λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων.


Ο δημοσιογράφος μίλησε εκ μέρους των πολιτών, δεν χαρίστηκε, και ξεσκέπασε το «κόλπο» που έχουν στήσει προκειμένου για μια ακόμη φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα» αυτοί που πραγματικά δουλεύουν, παράγουν πλούτο και πληρώνουν την εφορία. Διότι, όπως σωστά είπε, δεν είναι δυνατόν αυτοί που δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα τα οποία αποδεδειγμένα προέρχονται από τον κόπο της εργασίας τους, να πληρώνουν και την εφορία αυτών που φοροδιαφεύγουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι ανίκανοι να τους εντοπίσουν.

Διότι αυτό που κάνει σήμερα η Κυβέρνηση είναι να τιμωρεί αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, με «ποινή» εξοντωτική αφού οι φόροι φθάνουν το 60%, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος «παράγει» διαρκώς ελλείμματα και οι πλούσιοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να μην πληρώνουν την εφορία. Κατ αυτό τον τρόπο η μεσαία τάξη υποχρεώνεται να πληρώνει και τους δικούς της φόρους. Μας ικανοποίησες κ. Αναγνωστάκη, μας έκανες όλους να αισθανόμαστε (Έλληνες) ότι δεν είμαστε "πρόβατα" (κουτορνίθια) του Δ.Ν.Τ. !!!!!

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ