Σάββατο, Απριλίου 16

Οι Λόγοι της αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ

1/. «Μύδρους» εναντίον υπουργών της κυβέρνησης αλλά και της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.


«Τιμώ αυτούς που έχουν αναλάβει κράτος και οικονομία, εκεί έχουν σημειωθεί τα σοβαρότερα λάθη» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης «καρφώνοντας» τους κ.κ Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου.
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική αναταραχή, που παρατηρείται, επισήμανε ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντέξει νεκρό ούτε στην Κερατέα ούτε στους Αγίους Αναργύρους.
«Το κόμμα το διαλύσαμε» υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε κριτική (σ.σ και αυτοκριτική) για τη συνδικαλιστική πολιτική, που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 80, λέγοντας πως έφτιαξε οργανώσεις-«σφραγίδες»
 
2/. Κριτική στην πορεία της κυβέρνησης άσκησε μέσω συνέντευξής του στο Mega, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.
 

Ο κ. Φλωρίδης εμφανίστηκε έντονα απογοητευμένος λέγοντας ότι “πολλά πράγματα δεν λειτουργούν” όπως θα έπρεπε. “Τι να πω ότι αυτό δεν συμβαίνει;” ειπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ μία κοινωνία σε απορρύθμιση, η οποία όμως τώρα βρίσκεται σε “αποσύνθεση” όπως παραδέχτηκε.
“Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μεταρρυθμιστική εξάντληση” σημείωσε και χαρακτήρισε απαράδεκτο – για παράδειγμα – το γεγονός ότι μόλις τώρα ορίζονται υπεύθυνοι στα τελωνεία.
 
3/. Ομολογία Παπουτσή, για αδυναμία προστασίας


Ένοπλοι πήραν 10.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στη Χώρας
Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, τρεις άντρες μπήκαν χθες στις 9.50 το πρωί στην Αγροτική Τράπεζα Χώρας. Κρατούσαν ένα μακρύκαννο όπλο και δύο πιστόλια. Υποχρέωσαν τους πελάτες της τράπεζας να πέσουν στο δάπεδο, πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, πήραν 10.000 ευρώ από τα ταμεία και έφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Πύλο.
«Ήρθα με τον άντρα μου στην τράπεζα. Μπήκα πρώτη, για να πάρω σειρά», περιγράφει τις συνταρακτικές στιγμές που έζησε αυτόπτης μάρτυρας.
Στο μεταξύ, σε απάντησή του προς το βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι το υπουργείο του αδυνατεί να κάνει κάτι περισσότερο για την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Αναλυτικά: Ο σύζυγος της κας Φράγκου βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κουκουλοφόρους, την ώρα που αυτοί έφευγαν από την τράπεζα. «Τους είδα να βγαίνουν και κατάλαβα πως κάτι άσχημο είχε συμβεί», δήλωσε. «Όταν με είδαν, ένας από αυτούς επιχείρησε να με χτυπήσει με το όπλο. “Σκάσε”, μου είπε, “γιατί θα σε σκοτώσω”. Απ’ ό,τι κατάλαβα, με απείλησαν για να μην πάρω κανένα τηλέφωνο. Όπως έμαθα, στην Τράπεζα χτύπησαν και πελάτες με γροθιές. Μπήκαν σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και έφυγαν προς Πύλο».
«Η Αγροτική Τράπεζα Χώρας είναι τελείως αφύλακτη», υπογράμμισε η κα Φράγκου. «Χρειάζεται αστυνόμευση, διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τις ζωές μας. Το τι πήραν δεν έχει σημασία ούτε και αξίζει να μιλάμε γι’ αυτό».
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.
 
4/. «Η χρήση των υπολογιστών επιτρέπεται μόνο στους βουλευτές» γράφουν οι επιγραφές που τοποθετήθηκαν στον τοίχο πάνω από τα κομπιούτερ του εντευκτηρίου της Βουλής. Κι αν κάποιος συνεργάτης ή συνεργάτιδα βουλευτή αγνοήσει τις οδηγίες και ανοίξει κάποιον υπολογιστή, τότε η «προϊσταμένη» της αίθουσας τον ή την διώχνει.


«Δυστυχώς αυτές είναι οι τελευταίες διαταγές που έχουμε» απολογείται με ύφος θλιμμένο η προϊσταμένη της αίθουσας.
«Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ξεχνά όμως ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι στουρνάρνια στη χρήση των υπολογιστών, και μ' αυτή του την απόφαση η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Είναι δυνατόν να μη μπορούμε να κάτσουμε να συντάξουμε ένα κείμενο, μία εργασία για τον βουλευτή μας; Είναι απόφαση αυτή να μας πετάξουν έξω από το εντευκτήριο;» είπε με παράπονο κάποιος συνεργάτης ενός βουλευτή.
Μπορεί να θέλει ο πρόεδρος να βάλει και παιχνίδια στους υπολογιστές για να περνάνε την ώρα τους οι συνάδελφοί του, εμείς πάντως, με όλο το σεβασμό, θα προτείναμε στον πρόεδρο να τοποθετήσει κι εκείνο το ειδικό πρόγραμμα με τα φρουτάκια στα κομπιούτερ, για να σκοτώνουν τον καιρό τους οι βουλευτές. Γιατί τελευταία έχει λίγο μελαγχολήσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σ' ένα ατέρμονο πήγαινε - έλα στη Βουλή.
 
5/. Άσχετο, αλλά τεράστιος αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη γη


Ο αστεροειδής 2011 GP59 κατευθυνόταν προς την γη! Δεν είναι σενάριο ταινίας αλλά γεγονός και μάλιστα γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των επιστημόνων που παρακολουθούσαν το φαινόμενο. Πριν από 4 μέρες ο αστεροειδής μεγέθους 50 μέτρων περίπου, κατευθυνόταν προς την γη και την τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε την πορεία του και πέρασε ξυστά από μας.
Μια μικρή κουκκίδα από πάνω αριστερά κατευθύνεται προς την γη, που είναι η κουκκίδα στο κάτω μέρος δεξιά. Τελευταία στιγμή όμως αλλάζει πορεία και αποφεύγουμε την σύγκρουση, όπως φαίνεται και στο βίντεο. (Βρε λες να περίμενε σύγκρουση με τον αστεροειδή ο Γ.Α.Π. ;)
Η δύναμη που είχε ο αστεροειδής και οι καταστροφές θα ήταν ίσες με 15 ατομικές βόμβες

και δεν είχε σημμετοχή στις δηλώσεις του Γ.Α.Π.( Έλληνα πρωθυπουργού) που:
 
- Προανήγγειλε μέτρα που θα λάβει σε ένα μήνα (γιατί σε 1 μήνα; Περιμένουμε κι άλλον αστεροειδή;) - Απογοήτευση στις αγορές


- Κορυφαίοι υπουργοί εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους


- Βενιζέλος: "Να πούμε την αλήθεια (γιατί μέχρι τώρα τι λέγατε ;)

- Κατσέλη: "Η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη" (τι σημαίνει ύφεση; Να θυμηθώ να ψάξω στο λεξικό "νεοπασοκικής ερμηνείας")

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέλμα. Δεν μπορεί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, παρά την εμπειρία που έχει αποκομίσει τους τελευταίους μήνες να δείξει αποφασιστικότητα και να είναι έτοιμη από σήμερα για κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως σε λίγες ημέρες.

Τα πολυαναμενόμενα μέτρα - ό,τι ανακοινώθηκε τουλάχιστον - δεν είναι τίποτε άλλο από αναμάσημα όσων έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες.
'Ομως το πιο επικίνδυνο είναι οτι πλεον η κυβέρνηση αμφισβητείται ανοικτά όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση ή κάποιο άλλο κόμμα, όχι από τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά από κορυφαίους υπουργούς!
'Οταν για παράδειγμα ο υπουργός 'Αμυνας λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: "Πρέπει να πούμε την αλήθεια", τότε αμφισβητεί όλη την εισήγηση του κ. Παπανδρέου.
'Οταν επίσης, η υπουργός Εργασίας, λέει οτι η ύφεση το 2011 δεν θα είναι 3% αλλά 4,1%, τότε λέει σαφέστατα στον συνάδελφό της υπουργό Οικονομικών οτι δεν κάνει καλά την δουλειά του και κατ' επέκτασιν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό που δέχεται τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις του υπουργού του.

Οι άνθρωποι λοιπόν, που χαράζουν την κυβερνητική πολιτική, που κρατούν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους, αμφισβήτησαν τον πρωθυπουργό λίγο μετά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου μετέθεσε για μετά το Πάσχα την εξειδίκευση των μέτρων.
Οι λόγοι είναι προφανείς:
Από τη μια οι βουλευτές και οι υπουργοί πρέπει να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και αυτές οι επισκέψεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο "αναίμακτες".
Από την άλλη είναι προφανές οτι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη. Κι ακόμα κι αν το σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι έτοιμο δεν είναι σίγουρο οτι δεν θα χρειαστούν διαβουλεύσεις με διαφωνούντες όχι μόνο μέλη της ΚΟ αλλά πλεον και υπουργούς!
Και με όλα αυτά η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο. Οι αγορές δείχνουν οτι δεν έχουν καμμία εμπιστοσύνη αφού διαψεύδονται οι προσδοκίες τους και έδειξαν σήμερα κατά την διάρκεια και των 2 εμφανίσεων του πρωθυπουργού την απογοήτευσή τους!

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΨΟΜΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ