Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10

9 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΚΥΛΟ

 
9 Λόγοι για να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο σκυλάκι
Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα για την υιοθεσία ενός ζώου, συγγνώμη σκύλου ήθελα να πω. Υποσχέθηκα να ασχοληθώ μόνο με όσους γαβγίζουν. Γιατί να πάρω σκύλο; Ποιες οι προϋποθέσεις για να τον πάρω και τι σκύλο να πάρω; Θα σας εξηγήσω λοιπόν τους λόγους γιατί να υιοθετήσετε.

1 Για την ψυχική σας υγεία. Οσο και αν το αρνείστε, δίποδα, είστε όντα διαταραγμένα και έχετε κόψει τους δεσμούς με τη φύση. Εμείς τα ζώα κουβαλάμε μέσα μας την αρμονία της φύσης, γι' αυτό και είμαστε ευτυχισμένα με πιο απλά πράγματα. Ενας σκύλος θα σας φέρει χαρά όταν θα σας περιμένει κουνώντας την ουρά, όταν θα ενθουσιάζεται με την παρουσία σας, όταν θα σας ακολουθεί πιστά χωρίς κανένα παράπονο. 

2 Για τη σωματική σας υγεία. Ο περίπατος, που όλοι οι γιατροί συνιστούν για καλή υγεία, θα γίνει πιο ευχάριστος μαζί με το σκύλο σας. Πολλές φορές θα περπατάτε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να το καταλαβαίνετε. Οταν ο φίλος σας δείχνει τόσο χαρούμενος, δεν θα βλέπετε την ώρα να βγείτε μαζί του βόλτα. Οι έρευνες έδειξαν ότι...
άνθρωποι που περπατάνε 10.000 βήματα κάθε μέρα ζουν χρόνια πολλά και καλά. 
3 Για την ανιδιοτελή αγάπη. Για το σκύλο σας θα είστε πάντα ο Θεός, ο ήρωάς του. Θα σας αγαπάει χαλαρό, αγχωμένο, φοβισμένο όπως κι αν είστε, χωρίς να περιμένει τίποτα. 
4 Για την προστασία. Θα αισθάνεστε πολύ πιο ασφαλείς στο σπίτι και στο δρόμο. Ακόμα κι ένας μικρόσωμος σκύλος θα προστατέψει το αφεντικό του από κάθε κίνδυνο. Διαρρήκτες δεν πλησιάζουν εύκολα σπίτια όταν ακούγονται γαβγίσματα, και ένας σκύλος λειτουργεί πάντα σαν συναγερμός.
5 Για την κοινωνικοποίησή σας. Ξέρετε πόσες σχέσεις έχουν ξεκινήσει βγάζοντας το σκύλο βόλτα; Θυμηθείτε την ταινία «Η λαίδη και ο αλήτης». Για το φλερτ μεταξύ των ιδιοκτητών μιλάω, όχι των σκύλων. Η βόλτα του σκύλου είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για καινούργιες γνωριμίες, κουβεντούλα με τους γείτονες ή τους άλλους ιδιοκτήτες που μοιράζονται τις ίδιες σκυλοεμπειρίες. Αφήστε με να προσθέσω ότι μόνο οι εμπειρίες με γάτες είναι μοναδικές για κάθε γάτα.
6 Για τη συντροφικότητα. Δεν υπάρχει καλύτερο καλωσόρισμα από το σκυλίσιο, ιδίως αν ζείτε μόνοι. Εδώ πρέπει να παραδεχτώ ότι οι σκύλοι υπερτερούν σε σχέση με τις γάτες. Μ' έναν σκύλο δεν είσαι ποτέ μόνος, το σπίτι δεν είναι άδειο, αλλά ακόμα κι όταν υπάρχει οικογένεια η παρέα ενός σκύλου είναι ανεκτίμητη.
7 Για την υπευθυνότητα. Οταν μια ζωή εξαρτάται από σας, αμέσως γίνεστε πολύ πιο υπεύθυνοι. Είναι μια καλή εξάσκηση για όσους δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, καθώς θα νιώσουν πώς είναι να έχεις ευθύνες και να εξαρτάται κάποιος από σένα. Αλλά και για τα μικρά δίποδα η συμβίωση μ' ένα σκύλο είναι εξαιρετικό μάθημα, γιατί θα πρέπει να φροντίσουν υπεύθυνα ένα άλλο πλάσμα.
8 Για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας. Επιτέλους θα έχετε κάποιον να τον γεμίζετε με την αγάπη και τη φροντίδα σας. Να του αγοράζετε παιχνιδάκια, φωλίτσες, φωσφοριζέ λουράκια, λιχουδιές και κοκαλάκια. Να βρίσκετε καινούργιες διαδρομές για βόλτα ή παιχνίδια που θα ξετρελάνουν το σκύλο σας.
9 Γιατί έτσι. Για να βλέπετε τα βελούδινα μάτια του και να χαϊδεύετε τα μεταξένια αυτιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ