Δευτέρα, Αυγούστου 25

Ο γυναικολόγος ιατρός Γιάννη Πολίτη, που βρέθηκε νεκρός στη Βάρη με μια σύριγγα ινσουλίνης καρφωμένη στη φλέβα του.


Παληά ιστορία αλλά πάντα επίκαιρη... ως ενδιαφέρουσα.
Ο διάσημος γυναικολόγος του ”Γιουρομέντικα” που εδρεύει στον Πύργο των Αθηνών (Αμπελόκηπους) και του μαιευτηρίου “Ήρα” ήταν προσωπικός ιατρός της συζύγου του Αντώνη Σαμάρα, Γεωργίας Κρητικού.
Κάποιοι κάνουν λόγο για “αυτοκτονία”. Αρκετοί στη Βουλή μιλάνε στους διαδρόμους-ακόμα και από το στρατόπεδο της Ν.Δ.- για εγκληματική ενέργεια. Μήπως ο πρωθυπουργός έχει ακούσει ή ξέρει κάτι για το φημολογούμενο κατά κάποιους “έγκλημα”;
Είναι απλά θύμα κατασυκοφάντησης από πολιτικούς του αντιπάλους;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ο Γιάννης Πολίτης-όπως κάθε Παρασκευή- έτσι και τη 19η Ιανουαρίου 1996 γύρω στις 7.15 το πρωί είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει στην δουλειά του στην εταιρεία “Γιουρομέντικα” που βρίσκεται στον Πύργο των Αθηνών (Αμπελόκηποι) αλλά εκεί δεν έφθασε ποτέ.
Η σύζυγός του Βένη, που τηλεφώνησε αργότερα στο φορητό τηλέφωνο, δεν πήρε καμιά απάντηση.
Πήρε και στη δεύτερη δουλειά του στο μαιευτήριο “Ηρα” αλλά ούτε και εκεί ήξερα κάτι για τον εξαφανισθέντα σύζυγό της.
Έτσι, κατέφυγε στην αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες που δεν είχαν για δύο εβδομάδες κανένα αποτέλεσμα.
Αρχικά υπέθεσαν ότι πρόκειται για απαγωγή, αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι απαγωγείς θα έπρεπε να τηλεφωνήσουν τις πρώτες ώρες και αν όχι τις πρώτες ώρες την πρώτη μέρα.
Επομένως, η εκδοχή της απαγωγής αποκλείστηκε από την Ασφάλεια, όπως αποκλείστηκε και η εκδοχή να έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος.
Ο γιατρός κάθε Παρασκευή που πήγαινε στο “Γιουρομέντικα” έπαιρνε μαζί του τσάντα με πολλούς φακέλους που περιελάμβαναν ιστορικά πελατισσών του όπως και διάφορα άλλα έγγραφα.
Τη συγκεκριμένη μέρα δηλαδή τη Παρασκευή που εξαφανίστηκε, έφυγε από το σπίτι του χωρίς να πάρει την τσάντα ούτε και τους φακέλους ούτε και άλλα αντικείμενα.
Γενικά ο γιατρός Γιάννης Πολίτης χαρακτηρίζεται ως κλειστός τύπος από τους συναδέλφους του αλλά τις τελευταίες μέρες πριν την “αυτοκτονία” του φαινόταν πολύ στενοχωρημένος και περισσότερο λιγομίλητος απ’ ότι ήταν πριν.
Διαβάστε την είδηση της ανεύρεσης της σορού του άτυχου γυναικολόγου μετά από διάστημα δύο εβδομάδων:
“Με ισχυρή δόση ινσουλίνης αυτοκτόνησε ο γυναικολόγος Γιάννης Πολίτης, 51 χρόνων. Αυτό προέκυψε από την τοξικολογική εξέταση που έγινε στα εργαστήρια τοξικολογίας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.
Θυμίζουμε ότι την 1η Φεβρουαρίου ο γυναικολόγος Πολίτης είχε βρεθεί νεκρός σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Πευκωτό της Βάρης και είχε εξαφανιστεί δύο εβδομάδες πριν.
Πλάι στο πτώμα υπήρχε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα, ένα λάστιχο που αυτό που δένουν τα χέρια όταν κάνουν ένεση και δύο φιαλίδια από ινσουλίνη.
Ετσι τα ερωτηματικά παραμένουν και μετά τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης, δηλαδή ποιοί ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον γυναικολόγο Πολίτη στο απονενοημένο διάβημα και το δεύτερο που περιπλανιόταν στο διάστημα των οκτώ ημερών μετά την εξαφάνιση από το σπίτι του και μέχρι την ώρα που έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Αυτά τα δύο μυστικά τα πήρε στον τάφο ο Γιάννης Πολίτης.”
Πηγή:Εφημερίδα “Μακεδονία”
13 Φεβρουαρίου 1996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ