Τρίτη, Μαΐου 28

Ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων του HIV διαπιστώνεται στην Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Λισαβόνα. Για την ακρίβεια, "το 2011, σε Ελλάδα και Ρουμανία διαγνώτηκαν 353 νέα κρούσματα, ποσοστό 23% του συνόλου, ενώ το 2010 τα κρούσματα στις χώρες αυτές αντιστοιχούσαν σε ποσοστό ελαφρώς άνω του 2%", αναφέρεται στην έκθεση.

Το Κέντρο Παρακολούθησης χαρακτηρίζει "ανησυχητικό το γεγονός ότι οι πρόσφατες επιδημικές εκρήξεις του HIV σε Ελλάδα και Ρουμανία ανακόπτουν αυτή τη θετική τάση" και επισημαίνει ότι "η εξέλιξη αυτή φανερώνει ότι δεν έχει εκλείψει η ανάγκη εδραίωσης των τρόπων αντιμετώπισης, ιδίως όσον αφορά τις παρεμβάσεις για τη μείωση της βλάβης και την αποτελεσματική θεραπεία απεξάρτησης, προκειμένου να εξακολουθήσουν να μειώνονται τα προβλήματα στον τομέα αυτόν στην Ευρώπη".

Κώδωνας κινδύνου για την ηπατίτιδα C
Επιπλέον, η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ηπατίτιδας C, σημειώνοντας ότι οι συνέπειές της θα φανούν στην υγεία των χρηστών μετά από αρκετά χρόνια.
Ειδικότερα, η ηπατίτιδα C, η οποία μεταδίδεται μέσω της κοινής χρήσης βελονών, συριγγών και άλλων συνέργων, όπως προκύπτει από τα εθνικά δείγματα, έχει μολύνει ποσοστό 18% έως 80% των χρηστών, οι οποίοι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ