Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



Με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να παραμένουν στα «κάγκελα», ανακοινώνοντας χθες ότι προχωρούν πλέον σε απεργία επ' αόριστον, έπειτα από κινητοποίηση ήδη δύο μηνών, ο οργανισμός ανακοίνωσε, από την πλευρά του, μια μεγάλη λίστα από χρόνιες παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται τελικά στις εξαιρέσεις από το πλαφόν συνταγογράφησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του οργανισμού, η «βεντάλια» των εξαιρέσεων περιλαμβάνει πλέον τους χρόνιους νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση), τους καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση), τους ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και τους μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών. Επιπλέον, εξαιρούνται όλα τα φάρμακα των οποίων τη χρήση προεγκρίνουν οι επιτροπές του ΕΟΠΥΥ.

Εκτός από τους νοσοκομειακούς γιατρούς (είχε ανακοινωθεί η εξαίρεσή τους τις προηγούμενες ημέρες), εκτός πλαφόν μένουν και οι ιδιωτικές κλινικές, σε ό,τι αφορά όμως μόνο τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε νοσηλευόμενους ή ασθενείς που μόλις πήραν εξιτήριο.

Εκτός πλαφόν είναι και οι γιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, οι γιατροί εργασίας, οι γιατροί σε ΜΚΟ, κοινωφελή νοσοκομεία, πολυϊατρεία Σωμάτων Ασφαλείας και οι γιατροί στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η εγκύκλιος αφορά και τους νέους γιατρούς που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια το ιατρείο τους και το μέτρο του πλαφόν (που ορίζει κατά 20% λιγότερες συνταγές ανά μήνα σε σχέση με τον περσινό) τους έπληττε ιδιαίτερα, καθώς το συμπλήρωναν μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει: «Δύναται να παίρνουν τον μέσο όρο της ειδικότητάς τους οι νεοεισερχόμενοι γιατροί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή γιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα, γιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013, γιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα».

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ εξαιρεί από το πλαφόν και όλους τους γιατρούς της Κεφαλλονιάς.


ΠΗΓΗ: http://www.dimokratianews.gr/content/22377/%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ