Τρίτη, Ιουνίου 21

Στη Βουλή οι δικογραφίες, για ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε και ΕΟΤ

Ειδικότερα, στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για τις 269 προσλήψεις που έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες, τον Αύγουστο του 2009, στην εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., όταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, (επικαλούμενος σχετικές λίστε), οι προσλήψεις αφορούσαν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα πρώην υπουργών και στελεχών της ΝΔ, αλλά και προσώπων κοντά στον Σ. Χατζηγάκη. Μετά τις καταγγελίες του Θ. Πάγκαλου, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης.
Η δεύτερη δικογραφία είναι συμπληρωματική μιας άλλης που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές Ιουλίου για την διερεύνηση υπόθεσης ατασθαλιών στον ΕΟΤ την περίοδο 2008 - 2009 επί υπουργίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Κώστα Μαρκόπουλου.
Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά υπόθεση ζημίας στον ΕΟΤ ύψους 72 χιλιάδων δολαρίων από αμοιβές αποδοχών και κάλυψη ασφαλίστρων και ειδικότερα την περίπτωση του πρώην προϊσταμένου του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο οποίος στις αρχές του 2009 συνταξιοδοτήθηκε και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε.

Οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία για τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ. Αφορμή της δικαστικής έρευνας για τις ατασθαλίες και τις κακοδιαχειρίσεις πολλών εκατομμυρίων στον ΕΟΤ αποτέλεσαν τα δύο πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που αφορούν τη διετία 2008-2009.
Του ελέγχου του Λ. Ρακιντζή προηγήθηκε η εντολή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, για να ερευνηθούν οι αναθέσεις έργων και προμηθειών κατά την επίμαχη διετία που αφορούσαν την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, μεταξύ των άλλων, διαπίστωσαν ότι κατά την επίμαχη διετία τα ταξίδια κόστισαν 1,6 εκατ. ευρώ και ανατέθηκαν σε συγκεκριμένο γραφείο ταξιδιών, το οποίο το 2008 έλαβε 900.000 ευρώ και τον επόμενο χρόνο 700.000 ευρώ. Όμως, τα ταξίδια αυτά δεν είναι βέβαιο ότι πραγματοποιήθηκαν, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα παραστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ