Τρίτη, Ιουνίου 21

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» μαζί με την ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Η παρουσία των πολιτών που θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, θα είναι μαζική, με βασικό σύνθημα «εμείς δίνουμε τη μη ψήφο εμπιστοσύνης», μέσω του οποίου οι πολίτες θα εκφράσουν εκ νέου την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική και τους όρους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τις δικές τους κάλπες έχουν στήσει στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση.
Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες», συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει πάνω από 100.000, με στόχο τις 500.000, ενώ την παραμονή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, το κίνημα θα επιδώσει εξώδικο στη Βουλή, με σκοπό να εμποδιστεί η ψήφιση του.
Το πρωί εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων, παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, για την ασκούμενη οικονομική πολιτική καθώς και για τα νέα μέτρα.
«Η Ελλάδα δε θα είναι το πειραματόζωο της ΕΕ και τα συνδικάτα θα είναι παρόντα στους αγώνες των εργαζόμενων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ