Τρίτη, Ιουνίου 21

στο Σύνταγμα, για Σύνταγμα και δημοκρατία


Ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι «Αγανακτισμένοι» που κατά χιλιάδες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου στο Σύνταγμα, δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ έχουν στήσει και την δική τους κάλπη.


Μάλιστα λίγο μετά τις 19:30, σημειώθηκε μικροένταση στο Σύνταγμα, επί της Βασ. Σοφίας, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο φράχτης και τοποθέτησε μια ελληνική σημαία.


Τότε τα ΜΑΤ τους είπαν να την κατεβάσουν και οι διαδηλωτές τους αποδοκίμασαν.
Παράλληλα, την ίδια ώρα με τους «Indignados» της πλατείας Συντάγματος, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιίησε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σε επιφυλακή είναι και τα ΜΑΤ που έχουν "περικυκλώσει" την Βουλή αλλά και την γύρω περιοχή.

Από την πλευρά τους οι Αγανακτισμένοι όσο περνάει η ώρα ολοένα και αυξάνονται, ενώ σχεδιάζουν και πάλι να αποδοκιμάσουν τους βουλευτές κατά την έξοδό τους από τη Βουλή. Στα σχέδια τους ΔΕΝ είναι η περικύκλωση τςη Βουλής, μετά από απόφαση της λαϊκής συνέλευσης που έγινε την Δευτέρα και έλαβε υπόψην της τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Τετάρτη.


Η λεωφόρος Αμαλίας έχει κλείσει, από την Ξενοφώντος ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός». Εντωμεταξύ από την αρχή της Βασ. Σοφίας έως και την Ηρώδου Αττικού έχουν κλείσει τον δρόμο για την μετακίνηση των βουλευτών από και προς το Κοινοβούλιο. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από το Κολωνάκι.


Το δικό τους «παρών» έδωσαν το απόγευμα 30-40 νεαροί, οι οποίοι ανέβηκαν στο Σύνταγμα από την Πανεπιστημίου με... σκέιτμπορντ και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους. Επίσης το απόγευμα έγινε και ένα happening με χορευτές ακροβάτες που τράβηξε την προσοχή του κόσμου.

Αίσθηση προκάλεσε το χειροκρότημα των «Αγανακτισμένων», όταν πληροφορήθηκαν ότι παραιτήθηκε ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα «300 Έλληνες»συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ.
«Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την “νέα” του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “φυλλοροούμε”, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι.


Την Τρίτη στις 19:00δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”.Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.» αναφέρουν στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα» οι«Αγανακτισμένοι».

Φωτιά έχει πάρει και το groupστο Facebook«Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» όπου διατυπώνονται διάφορες απόψεις αλλά και προτάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων…
«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ,
ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ 100 ΔΙΣ;
ΟΥΤΕ 100 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ.»



«ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΡΥΘΜΙΚΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΕΝΟΣ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ???ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ,,,
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΔΙΑ...ΘΑ ΧΕΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
διαδώστε το για αποψε!!! κατι σα VFORVENTETA»



«Τρέμουν !
Τρέμουν μη χάσουν μια καρέκλα και πουλούν ένα λαό.
Η ειρηνική διαμαρτυρία τους τρομάζει περισσότερο...
Όσο πιο πολλοί εμείς,
τόσο πιο πολύ τρέμουν αυτοί..»



«Όλη η επαρχία πρέπει να έρθει όπως οι φοβεροί σπαρτιάτες, δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΗΣΙΟΙ , άντε να ξυπνήσουμε πια»

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα των «Αγανακτισμένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ