Σάββατο, Ιουνίου 14

Κόρινθος: Εκατό άτομα στο νοσοκομείο από γαστρεντερίτιδα. – Το νερό ο πρώτος “ύποπτος”.

nosokomeio1 (1)

Περισσότερα από εκατό είναι τα άτομα που από το πρωί έχουν διακομισθεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ήπιας ωστόσο μορφής σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις. Όλα τα κρούσματα αφορούσαν κατοίκους της Κορίνθου και των γύρω περιοχών, κάτι το οποίο από την πρώτη στιγμή έκανε τα κλιμάκια της  Δ/νσης Δημόσιας Υγείας να “στρέψουν την προσοχή τους” προς την ποιότητα του νερού.
Ήδη, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου και συλλέγουν τα αναγκαία στοιχεία, για να διαπιστώσουν το ακριβές αίτιο που προκάλεσε τα συγκεκριμένα μαζικά κρούσματα.
Από πλευράς Δήμου Κορίνθου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, επισημαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης και το νερό στην πόλη είναι καθαρό.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου υπογραμμίζεται:
Το νερό της Κορίνθου σήμερα είναι πλήρως αποστειρωμένο σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές περί πόσιμου νερού. Ελέγχεται δε σε καθημερινή βάση η αποστείρωση του από δυο ειδικούς εξωτερικούς επιστήμονες – συνεργάτες της ΔΕΥΑΚ σε όλα τα σημεία του δικτύου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα και την υγιεινή του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑΚ στους πολίτες της Κορίνθου”.
Ακόμη όμως και αν για τη μαζική γαστρεντερίτιδα δεν ευθύνεται το νερό, αναπάντητο εξακολουθεί να παραμένει το τι ακριβώς μπορεί να προκάλεσε ένα κρούσμα εκτεταμένο τόσο από πλευράς πλήθους όσο και εύρους περιοχής.  Και σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά κανόνα, το νερό είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από όσους ασθενείς κατέφυγαν στο Νοσοκομείο τελικά δεν εισήχθησαν αλλά επέστρεψαν σπίτι τους αφού πρώτα εξετάστηκαν και δέχτηκαν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Δεν συνέβη το ίδιο ωστόσο για τέσσερα μικρά παιδιά τα οποία παρέμειναν για περαιτέρω παρακολούθηση, κυρίως για προληπτικούς λόγους.