Σάββατο, Μαρτίου 7

Από τι έπασχε ο πολιτικός Βασίλης Μαγγίνας που έφυγε στα 66 του χρόνια

Επιπλοκές από γαγγραινώδη χολοκυστίτιδα οδήγησαν στον θάνατο τον επιφανή πολιτικό και πρώην υπουργό της ΝΔ Βασίλη Μαγγίνα.
Μπήκε στο "Ευγενίδειο" με πόνους την περασμένη Παρασκευή,  διαγνώστηκε με γαγγραινώδη χολοκυστίτιδα που είναι προ-σηψαιμική κατάσταση αλλά ο εξαίρετος καθηγητής Γ. Μπονάτσος τον υπέβαλε αμέσως σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, όπως αποκαλύπτει το iatropedia. Όλα πήγαν κατ΄ευχήν και ο άτυχος Βασίλης Μαγγίνας φάνηκε να αναρρώνει κανονικά το επόμενο 24ωρο αλλά το απόγευμα της Κυριακής παρουσίασε πόνο και πυρετό με άλλες επιπλοκές που τελικά τον οδήγησαν σήμερα στον θάνατο. Σήμερα (7/3/2015) το μεσημέρι από το Α ' Νεκροταφείο η κηδεία του.
Επιφανής ιατρός εξηγεί ότι ο ασθενής που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα γενικά και στη συνέχεια καταλήγει μέσα σε λίγα 24ωρα μπορεί να έχει υποστεί τα εξής: Είτε κάποια διάτρηση που του δημιούργησε εσωτερική αιμορραγία, είτε περιεγχειρητική λοίμωξη που του έκανε σηψαιμία είτε υπήρξε διαφυγή εντερικού περιεχομένου από τραυματισμό του εντέρου. Πάντως από αυτή καθαυτή την αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως -αν δεν υπάρξει κάποια επιπλοκή που δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως- δεν πεθαίνει κάποιος.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ