Πέμπτη, Μαρτίου 19

Δείτε τι τρώμε για (;) μοσχαρίσιο κρέας !!

a1


Δείτε τι μοσχάρια τρώμε! Τα ανάλογα συμβαίνουν και με τα άλλα ζώα…
Δεν αφορά μόνον την υγεία μας, καθώς αυτά τα ζώα είναι φορτωμένα με αντιβιοτικά, ορμόνες και ένα σωρό ακόμη χημικά.Τα ίδια τα ζωντανά υποφέρουν από συνθήκες ανθυγιεινές και εντελώς απάνθρωπες!
a2
Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.
Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.
Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.
 Νέες φυλές
Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.
Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν».
«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».
Απαιτούνται βελτιώσεις
Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται… βελτιώσεων.
a3
«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος.
Σχόλιο «τροφής»: Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του εγκλήματος, αρκεί να δείτε, πιο κάτω, τις πραγματικές διαστάσεις της αγελάδας που τρέφεται στην Ελληνική ύπαιθρο και να την συγκρίνετε με τα τέρατα που απεικονίζονται παραπάνω…
Τα ανάλογα συμβαίνουν και με τα άλλα ζώα. Και δεν αφορά μόνον την υγιεία μας, καθώς είναι φορτωμένα με αντιβιοτικά, ορμόνες και ένα σωρό ακόμη χημικά, αλλά και τα ίδια τα ζωντανά που υποφέρουν από συνθήκες ανθυγιεινές και εντελώς απάνθρωπες!!
Ότι και να πούμε για την ύβρι που συντελείται για να τρώμε ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ κρέας, θα είναι λίγο. Όλα στον βωμό της απληστίας και της κατανάλωσης, ακόμη και αν αυτό μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πρόωρο θάνατό μας! Απορώ γιατί αργεί η Νέμεσις, να βάλει τάξη, μιας και εμείς είμαστε εντελώς ανάξιοι.
Πραγματικά, μετά από αυτές τις εικόνες, δεν μπορώ να πιστέψω πως θα ξανά πάτε να ψωνίσετε κρέας και γάλα από τα μάρκετ…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ