Παρασκευή, Οκτωβρίου 2

Σε απόγνωση βρίσκονται 8 αγροτικοί γιατροί, που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, καθώς όχι μόνο αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες σε άλλες περιοχές, αλλά παράλληλα καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης.
ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ (!!)


Συγκεκριμένα 6 αγροτικοί γιατροί από το Κ.Υ. Μελιγαλά υποχρεώνονται να κάνουν κάποιες εφημερίες και στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου στη Μάνη, την ώρα που τους οφείλεται ακόμα, όπως καταγγέλλουν, μέρος των εφημεριών του πρώτου τριμήνου 2015, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για τις εφημερίες του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν πληρώθηκαν καθόλου για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν, το ίδιο θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας τόσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο, όσο και για το Νοέμβριο.
Εκτός από τους 6 αγροτικούς γιατρούς, που αναγκάζονται να εφημερεύουν και στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου ουσιαστικά με δικά τους έξοδα, τα παραπάνω αφορούν ακόμα δύο άτομα, που ανήκουν στο Μελιγαλά αλλά εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οι καταγγέλλοντες αγροτικοί γιατροί έχουν ήδη αποστείλει σχετικές ενημερωτικές επιστολές τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας όσο και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ έχουν κοινοποιήσει τις καταγγελίες τους στο νέο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Κ.Υ. Νικολάου, αλλά και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ έχουν αποστείλει και σχετικό εξώδικο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου δεν είναι καινούργιο θέμα, καθώς αγροτικοί γιατροί από τα Κ.Υ. Μεσσήνης και Μελιγαλά καλούνται κατά καιρούς να καλύψουν μέρος των κενών που υπάρχουν στη Μάνη, με τα προβλήματα που δημιουργούνται να είναι σημαντικά. Οπως φαίνεται παραπάνω, ενίοτε οι γιατροί καλούνται να βάλουν πλάτη για την κάλυψη των... υπηρεσιακών αναγκών.
(ΚΒΔ): Και ακόμη είμαστε στο 3ο μόλις μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/77863-agrotikoi-giatroi-plironoun-exoda-metakinisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ