Πέμπτη, Οκτωβρίου 1

Γιάννης Φυσέκης, με διδακτορικό Μοριακής Βιολογίας, στο πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης και τερματοφύλακας του Άρη.

Ποιο παιδί δεν έχει ονειρευτεί κάποια στιγμή στη ζωή του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής; Σχεδόν όλα τα αγόρια του πλανήτη.

Ελάχιστοι ωστόσο από αυτούς που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα μπόρεσαν να αποχωριστούν τη λάμψη, τη δόξα και τα χρήματα του ποδοσφαίρου για να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους. Πόσο μάλλον σε νεαρή ηλικία. Ο Γιάννης Φυσέκης μπορεί να περηφανεύεται πως είναι ένας από αυτούς τους ελάχιστους.

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει 30 χρόνια ζωής αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Αρη και να κρεμάσει τα γάντια του. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποιον τραυματισμό, αλλά με το διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία, στο πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης. «Δεν το ήθελα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά» παραδέχεται ο πρώην πλέον τερματοφύλακας των «κιτρίνων», ο οποίος έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στη Δόξα Τριλόφου.
Το 2005, όντας φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, ο Γιάννης Φυσέκης μετακόμισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Από εκεί τον είδε και... θαμπώθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Μάλιστα φημολογείται ότι ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ είχε δαπανήσει περισσότερα από 50.000 ευρώ για να τον φέρει στην Αθήνα.

Δανεικός

Παρότι η Ενωση επένδυσε πάνω του, ο τότε προπονητής του «Δικεφάλου» Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του. Δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία και Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ το 2009-2010 αποδεσμεύτηκε και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΝΕ. Ακολούθησαν Πανσερραϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ με τη φανέλα του Αρη γράφτηκε ο επίλογος της καριέρας του στο φιλικό παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Αιολικό στη Μυτιλήνη.

Πλέον ο Γιάννης Φυσέκης θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη, αφού ως υποψήφιος διδάκτορας στη Μοριακή Βιολογία περιμένει να ολοκληρώσει τη διατριβή του που έχει τίτλο «Λειτουργικά δίκτυα μικροRNA και μεταγραφικών ρυθμιστών στη ρύθμιση της διαφοροποίησης, γήρανσης και ογκογένεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ